Web shop – uvjeti poslovanja

Opći uvjeti

Trgovac
Trgovac je VidaSan d.o.o., Velika Črešnjevica 214, 33405 Pitomača.

Kupac
Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala putem Tapete Doma web shop-a.

Slike i opisi
Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Jamstvo
S obzirom na veliku širinu asortimana Tapete Doma u ponudi ima proizvode različitih sa različitim garantnim rokom, koji može iznositi od minimalnih dvije, pa do 10 godina. Kupac je dužan čuvati račun kojima može ostvariti svoja prava.

Cijene
Istaknute cijene su u kunama s uračunatim akcijskim popustom, te PDV-om. Valuta je hrvatska kuna (HRK). U slučaju promjene iznosa popusta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su bile aktualne pri izradi predračuna. Opcija predračuna je 3 dana. Istaknute redovne i akcijske cijene vrijede za kupnju putem Web shop-a.

Tapete Doma zadržavaju pravo na promjenu cijene prema izdanoj narudžbi u slučaju da je do iste došlo nenamjernom (tehničkom) greškom u sustavu. Ukoliko se dogodi takva situacija, kontaktirati će Vas u najkraćem mogućem roku.

Registracija
Upisivanjem podataka prilikom narudžbe pristajete na korištenje navedenih podataka za obavještavanje kupaca o promjenama i novostima u poslovanju tvrtke VidaSan j.d.o.o.

Zaštita podataka
Pristupanjem ili registracijom na web stranicu www.tapete-doma.com, posjetitelj/kupac daje suglasnost da Trgovac (VidaSan j.d.o.o.) obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja Trgovca s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Trgovca. Trgovac se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih posjetitelja/kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Trgovac ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Trgovca kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. U slučaju da posjetitelj/kupac ne želi da Trgovac više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to Trgovcu javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu info@tapete-doma.com

Kolačići
U svrhu poboljšanja korisničkog iskustva i daljnjeg unaprijeđenja, ova web stranica na Vaše računalo sprema tzv. kolačiće (eng, cookies). Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Kolačiće možete onemogućiti, no tada neće biti dostupne sve funkcionalnosti naše web stranice.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu Vaš preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne identifikacijske informacije (kao što je Vaše ime, kućna adresa, e-mail adresa ili broj telefona). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Uvjeti plaćanja
Plaćanje na www.tapete-doma.com može se obaviti na slijedeće načine:
1. nalogom za plaćanje/predračunski – najjednostavnije e-bankarstvom izravno iz vašeg doma, kao i virmanom ili općom uplatnicom na temelju dobivenog predračuna čija je opcija 3 dana.
Podaci za plaćanje nalogom:
VidaSan d.o.o. Velika Črešnjevica 214, 33405 Pitomača
Svrha: plaćanje po predračunu
IBAN broj: HR9723400091110706489, Privredna banka Zagreb
Poziv na broj: 02-broj predračuna
Iznos: “iznos predračuna”
2. pouzećem – iznos ponude plaćate na ruke dostavljaču prilikom isporuke – opcija dostupna samo za kupce u Hrvatskoj

Naručivanje
Proizvodi se naručuju putem košarice, a može ih naručiti registrirani kao i neregistrirani korisnici. U slučaju da nismo u mogućnosti isporučiti proizvod zato jer naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti, pismeno ćemo obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se kupac otkazati narudžbu, kupcu ćemo vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, imamo pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Dostava i isporuka
Naša ponuda je cjelovita i kompleksna stoga i načini dostave variraju ovisno o naručenim proizvodima. Paketnu dostavu obavljamo u suradnji sa GLS dostavnom službama koja vrši dostavu po načelu “od vrata do vrata”. Dostava se plaća u trenutku kupovine i uplaćuje zajedno sa proizvodima. Cijena ovisi o broju naručenih artikala i o mjestu isporuke (kopno/otok). Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske, izuzev manjih otoka. Cijena dostave je 40,00kn i fiksna je za cijelo dostavno područje Republike Hrvatske. Okvirni rok isporuke je do 3 radnih dana za artikle sa zalihe (ukoliko zaliha nije rasprodana – o čemu ćete biti obavješteni odmah po kupovini). Za ostale proizvode koji se naručuju rok isporuke je 5 do 7 dana ovisno o vrsti robe i dobavljaču. Rok isporuke naveden je kod svakog artikla unutar našeg web shopa. Dostava na otoke obavlja se u pravilu jednom tjedno. Rok počinje od trenutka kad zaprimimo uplatu na IBAN odnosno po primitku narudžbe. Subote , nedjelje i blagdani ne računaju se u rok dostave.

Paketna dostava se obavlja od 8 do 16h radnim danom (osim u iznimnim slučajevima prema prethodnoj najavi).

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Zamjena proizvoda/reklamacije/povrat
Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:
– ako je isporučena roba koja nije naručena,
– ako je isporučena roba koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Sukladno čl.8 st.2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. Nov., br.79/07.-isp., 79/09. i 89/09.-isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: VidaSan j.d.o.o. Velika Črešnjevica 214, 33405 Pitomača ili na e-mail adresu: info@tapete-doma.com, odnosno na broj mobitela: 0976166416. Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Kupac može zamijeniti proizvod kupljen preko Tapete Doma web shop-a u roku od 14 (četrnaest) dana od primitka na adresu dostave. VidaSan j.d.o.o. se obvezuje reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u roku od 30 dana od primitka zahtjeva (ili duže ako je tako naknadno dogovoreno). Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dijelovima. Proizvodi s vidljivim oštećenjima, proizvodi koje je kupac pokušao popraviti ili prepraviti, proizvodi koji su oštećeni zbog neprikladne upotrebe, te proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamijeniti.

Trgovac će odobriti povrat robe kupcu nakon opravdane reklamacije zaprimljene putem web formulara za reklamacije. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, trgovac će nadoknaditi kupcu njegove poštanske troškove povrata robe i eventualnu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom trgovca, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali.

Rješavanje sporova
Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Virovitici. Od 15. veljače 2016. postoji mogućnost rješavanja sporova vezanih uz online kupnju i putem Intenetske platforme, koja je svim građanima Europske unije dostupna na slijedećem linku.

Odgovornost za materijalne nedostatke
Odgovornost za materijalne nedostatke na proizvodu propisana je člancima 400–429 Zakonom o obveznim odnosima, NN br. 5/05,41/08 i 125/11. Minimalni rok zakonskog jamstva iznosi 2 godine. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).